Atos Origin Nederland tevreden over jaarcijfers

De overname van Kpmg Consulting in Engeland en Nederland drukt de jaarwinst van Atos Origin met bijna 50 procent. Neemt niet weg dat algemeen directeur Nederland Wilbert Kieboom tevreden is met de resultaten.

Kieboom vindt de aankoop als een verstandige zet. "Het geeft ons toegevoegde waarde in een moeilijke markt." Volgens hem bestaat ict-land uit drie regio's: advisering, systeemontwikkeling en beheerdiensten. "Wij willen dit hele plaatje aankunnen. We hadden wel wat adviseurs in dienst, maar geenbusiness consultants. Met de overname van Kpmg Consulting is deze lacune opgevuld."
 
Hij vindt het nog steeds een goede keuze, ook al is de winst van Atos Origin in 2002 daardoor haast gehalveerd, kregen de consultants als eerste last van de terugval in de ict-vraag en is het aantal adviseurs ingekrompen. "Wanneer koop je zo'n club: op zijn top, een paar jaar terug? Vanwege de hoge verkoopprijs was dat zakelijk niet verantwoord geweest. Juist nu de markt is teruggelopen, gelden aantrekkelijker waarden."
 
Klanten hebben de overname opgepikt, meent Kieboom. "De ict-markt is een moeilijke markt. Dus moet je je onderscheiden door toegevoegde waarde te bieden, bijvoorbeeld viabusiness consultants. Wij willen wegblijven van de onderkant van de markt waar 'uurtje, factuurtje'-partijen elkaar kapot vechten in een tarievenoorlog."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 21 maart 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.