EPN blij met ict-aandacht in regeerakkoord

Net als Nederland-ICT is Elektronisch Platform Nederland (EPN) blij met de extra aandacht in het regeerakkoord voor ict. De stichting pleit al langer voor het inzetten van ict als aanjager van de economie.

EPN is een groot voorstander van de coördinerende rol van het departement van Economische Zaken. Het beleid van Staatssecretaris Wijn van EZ, eerder lid van de Raad van Advies van EPN, waarbij EZ een coördinerende rol speelt, moet worden voorgezet. Gezien het belang van ict is EPN van mening dat dit in de nieuwe regeerperiode echter op ministerniveau dient te worden ondergebracht.
 
In het regeerprogramma is onder meer de instelling van een Innovatieplatform opgenomen. Hierin komen, onder voorzitterschap van de minister-president, ministers, universiteiten en bedrijfsleven bij elkaar. Dit lijkt sterk op de door EPN bepleitte Raad voor de Informatiesamenleving.
 
Ook de extra investering in onderwijs is door de stichting positief ontvangen. Tot slot is ook de aangekondigde verbetering van de rijksdiensten met behulp van ict een noodzakelijke en logische verdere stap.
 
Helemaal gelukkig is men bij EPN echter niet. Het woord ict komt in de plannen nauwelijks voor. Dat is opmerkelijk omdat ict toch één van de belangrijkste instrumenten is om enerzijds de grote maatschappelijke problemen aan te pakken en anderzijds te komen tot grote (pijnloze) bezuinigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.