Tulip treft schikking met Dell over moederborden

Tulip heeft een schikking getroffen met Dell in zijn rechtszaak over uitbreidingskaarten (risers) voor AT-moederborden. De aanklacht is in november 2000 ingediend.

De zaak is afgelopen dinsdag begonnen in de staat Delaware, maar nu alweer geschikt. Tulip ontvangt 49,5 miljoen dollar, waarvan minder dan 10 miljoen rechtstreeks door Dell wordt betaald. De twee partijen zijn ook overeengekomen dat Dell de patentenschending niet erkent. Tulip zegt na aftrek van de juridische kosten nog 30 miljoen dollar over te houden.
 
Het geschil draaide om een patent dat Tulip heeft op dergelijke kaarten. Dankzij die uitbreiding kunnen desktop-pc's platter en kleiner zijn. De Nederlandse pc-producent beschuldigde zijn Amerikaanse concurrent ervan middels het ontwerp van diens Optiplex-bedrijfsdesktops dit patent te schenden.
 
Deze schending zou al vanaf 1997 lopen en Dell een omzet van 17 miljard dollar hebben opgeleverd. Dit stelde Tulip in de aanklacht. Het had geen schade-eis gesteld, maar analisten schatten dat het bedrijf uit was op een schadevergoeding van enkele honderden miljoenen dollars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

[Quote] Deze schending zou al vanaf 1997 lopen en Dell een omzet van 17 miljard dollar hebben opgeleverd.[/Quote]
Dan is Dell er mooi met een fooitje vanaf gekomen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.