Surseance voor Three Five Photonics

Three Five Photonics , gespecialiseerd in de integratie van optische functies op een chip, heeft surseance van betaling aangevraagd.

De stap is volgens een woordvoerder van het bedrijf gezet om alternatieve financieringsmogelijkheden te verkennen voor de onderneming die ernstig lijdt onder de huidige malaise in de telecom markt. 'De wereldmarkt voor optoelectronische chips en componenten is geïmplodeerd van 8 miljard dollar in 2000 tot 1,5 miljard in 2003. Omdat netwerk operators en systeembouwers nog nauwelijks orders plaatsen, is het pad naar winstgevendheid voor een hightech start-up bedrijf als Three Five Photonics nog moeilijker dan onder 'normale' marktomstandigheden', zo valt te lezen in het persbericht.
 
"Onze financieringsruimte stelt ons niet in staat de huidige telecom winter door te komen", verklaart directeur Wouter Deelman. "Tot nu toe zijn we er niet in geslaagd voldoende risicokapitaal op te halen om de continuïteit te garanderen. Terwijl onze huidige investeerders Atlas Venture en Gilde bereid zijn significant bij te dragen aan de financieringsronde, is het nog niet gelukt nieuwe investeerders aan deze ronde te laten deelnemen. We evalueren nu alle mogelijke strategische alternatieven om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Ook verkoop is één van de opties."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.