Managed hosting door True

Analisten zijn verdeeld over herstel

Onderzoeksbureaus durven weer optimistisch te zijn over de ict-bestedingen in 2004 en de jaren erna. Over de Nederlandse ict-industrie lopen de meningen echter uiteen.

Zowel IDC (6 à 8 procent) als Forrester Research (4 procent) verwachten dat de it-bestedingen volgend jaar zullen aantrekken. Hoopvolle geluiden voor de Nederlandse markt kwamen van Ernst & Young vandaan. Uit hun tiende ICT Barometer blijkt dat de Nederlandse ict-industrie in 2004 uit het dal klimt. Het dieptepunt is voorbij, beweren de onderzoekers. De geprognosticeerde stijgende budgetten, met name binnen het mkb, worden met name besteed aan nieuwe hardware en (standaard) software. Minder goed nieuws is er voor de dienstverleners: bedrijven zullen nog steeds bezuinigen op diensten en trachten het aantal externe leveranciers terug te brengen naar een overzichtelijk aantal.
 
Forrester Research is veel somberder gestemd over de Nederlandse groeiverwachtingen. De it-uitgaven stijgen niet of nauwelijks (0,3 procent) of dalen zelfs, luidt de conclusie na een onderzoek onder 490 it-beleidsmakers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Volgens Forrester-onderzoeker Charles Homs wordt een eventuele kleine groei gedragen door de kleinere bedrijven (minder dan vijfduizend man). De grotere bedrijven zullen, net als in andere Europese landen, meer en meer ict uitbesteden. Henk Boot
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 12 december 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.