Cognizant koopt offshore-specialist Infopulse

Het Nederlandse Infopulse is verkocht aan Cognizant. Deze offshore-specialist uit New Jersey - met Indiase wortels - wil met de aankoop zijn uitvalsbasis in Europa vergroten.

Cognizant Technology Solutions (365 miljoen dollar; 8500 medewerkers) is een aan de Nasdaq genoteerde it-dienstverlener, gespecialiseerd in offshore-automatisering. Het bedrijf staat onder leiding van Kumar Mahadeva en beschikt over offshore-centra in India en Ierland. Net als de Indiase concurrentie, zoals Tata, Infosys en HCL, streeft het naar een sterkere positie in Europa om in te spelen op de groeiende vraag naar offshore-opdrachten van grote partijen.
 
Met de inlijving van het veertig man tellende Infopulse The Netherlands, dat vestigingen heeft in Amsterdam en het Brabantse Best, verwerft Cognizant zich toegang tot de financiële sector in de Benelux. "Bovendien hebben wij al ruim vijf jaar ervaring in de offshore-industrie, maar dan in Oost-Europa", zegt Jan-Niek de Groot, (ex-)grootaandeelhouder annex bestuurder van Infopulse. Zijn bedrijf werkt met software-ontwikkelteams in Roemenië en Oekranië, waar in totaal 110 mensen werken. Voorlopig gaan deze werkmaatschappijen, waarbij de aandelen in handen zijn van de (ex-)grootaandeelhouders van Infopulse en het lokale management, zelfstandig verder. "De komende tijd bekijken we of Cognizant deze onderdelen eveneens wil overnemen of dat de belangen geheel in handen komen van het lokale management."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 december 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.