As Eindhoven-Leuven topregio ict-ontwikkeling

De Nederlandse regering wil dat de as Eindhoven-Leuven een topregio wordt voor de ontwikkeling van ict. De overheid investeert miljoenen euro's in dat plan.

De Nederlandse overheid maakt de komende vier jaar een budget vrij van 345 miljoen euro voor ICT, en wil een groot deel daarvan investeren in de regio Eindhoven-Leuven, meldt het Belgische dagblad De Tijd. Volgens Laurens-Jan Brinkhorst, minister van Economische Zaken, moeten de overheden, universiteiten en bedrijven er samen voor zorgen dat de as Eindhoven-Leuven een grensoverschrijdende ict-regio wordt.
 
Elektronicareus Philips is alvast bereid om een voortrekkersrol te spelen. Het bouwt in Eindhoven de 'Philips High Tech Campus' uit, een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat ook onderzoekscentra van andere ondernemingen gaat huisvesten. In Leuven staat al de Philips Technology Campus, waar het onderzoek en de ontwikkeling gebeurt voor de afdelingen halfgeleiders en componenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Marc, je hebt gelijk dat het goed is dat de overheid weer wat geld in de ICT wil investeren. Over dat kenniswijk en dit artikel geen relatie hebben niet. Het gaat over innovatieve diensten. Kenniswijk is dan misschien iets meer gericht op de consumentenmarkt maar het gaat ook over innovatievediensten.
Anyway, ik blijf er pessimistisch over of het veel resultaat boekt.

Maurice, Peter, Wat zijn julie toch negatief ! bekijk het eens positief. Eindelijk is Den Haag wakker geworden en gaat men meer investeren in ICT. En zo slecht is het allemaal momenteel nog niet. Vogens Gartner en andere onderzoeken behoort de regio Eindhoven nu al tot 1van de 3 topregios op het gebied van ICT in Europa. Trouwens de het project 'kenniswijk' heeft totaal geen realtie met het artikel hierboven.

ach ja.. gooi er nog maar wat geld tegenaan om weer wat onzin te ontwikkelen. Sorry, maar er waren al plannen om kenniswijk van de grond te krijgen in de regio eindhoven en daar is na 3 jaar weinig tot niks van te merken. Dus om de mislukking groter te maken kiezen ze nou maar een groter gebied??

Tja, Kleisterlee c.s. kunnen wel wat sponsoring gebruiken. De rest van de branche heeft duidelijk een minder effectieve lobby.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.