Ministerie van Justitie met Versatel in zee

Telecombedrijf Versatel maakte gisteren bekend dat het een vierjarig contract heeft gesloten met het ministerie van Justitie voor de levering van datacommunicatiediensten.

Met de opdracht is ten minste twaalf miljoen euro gemoeid. Versatel gaat ruim zevenhonderd locaties van Justitie aaneen smeden tot een vpn-netwerk (virtual private network). Jan ter Steege, projectleider van de Directie Informatisering van het ministerie van Justitie zegt dat het departement voor Versatel heeft gekozen, omdat de aanbieder "het beste in staat bleek om aan onze verwachtingen op het gebied van besparingen, vernieuwende dienstverlening en performance te voldoen."
 
Voor de vernieuwing van het Justitie-net werkt Versatel samen met de bedrijven Nextira One en Compumatica, die nu al geruime tijd betrokken zijn bij het bestaande net. Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland, meent dat deze samenwerking de migratie van het netwerk ten goede zal komen. Versatel levert en beheert het complete netwerk inclusief apparatuur op locatie en voorziet eventueel in een uitgebreide rapportage. Het ministerie van Justitie krijgt met het nieuwe netwerk ook toegang tot nieuwe mogelijkheden, zoals de combinatie van spraak en data over hetzelfde netwerk en vergaderen via video.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-16T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.