Burgerzaken Utrecht kiest voor Centric

De gemeente Utrecht en Centric hebben een contract gesloten voor de levering van het systeem voor persoonsinformatievoorziening Piv4all. Daarmee is de migratie naar dit product voor Centric compleet.

Utrecht is de vijftiende gemeente in Nederland met meer dan 100.000 inwoners en de vierde gemeente met meer dan 200.000 inwoners die gebruik gaat maken van Piv4all. In de afgelopen week heeft ook Emmen, zestiende gemeente in Nederland met meer dan 100.000 inwoners, aan Centric de opdracht verstrekt tot levering van het systeem. Andere grote gebruikers van Piv4all zijn onder meer Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Zaanstad.
 
Op 1 december is Utrecht 'live' gegaan met de basisversie van Piv4all, aangevuld met diverse optionele modules zoals Naturalisatie, Vestiging, Referendum en Raadplegen derden via internet. De conversie vanuit het oude systeem is ging probleemloos. Nergens is uitval geconstateerd.
 
Na de integratie van enkele producten in 1998 besloot Centric te kiezen voor het ontwikkelen van één strategisch product op het vlak van persoonsinformatievoorziening, Piv4all 1998. Sinds het bestaan van deze oplossing hebben vele (semi) overheidsinstellingen hiervoor gekozen. Met Utrecht als laatste klant is het migratieproces voor de dienstverlener afgerond en hoeft er geen onderhoud meer te worden gepleegd op oudere (deel) oplossingen. Centric biedt met Piv4all nog maar één systeem aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Vanaf de zijlijn: Voorwaar een bijzondere prestatie! Thans zo 'n 8 mio van 16.3 medelanders in één systematiek opgenomen. Het zou voor de beleidsmakers te overwegen zijn PIV4All tot startpakket voor gegevensverstrekking en actualisering te verheffen. Het zou zo'n € 80 mio schelen in deze barre tijden. Geld dat een betere doel zou kunnen dienen, daarenboven is na Rotterdam en nu in Utrecht wederom aangetoond dat conversie van de resterende 8.3 mio medelanders uitvoerbaar is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.