Managed hosting door True

Rockacademie kiest voor SAP-portaal

De Tilburgse Rockacademie, onderdeel van Fontys Hogescholen, heeft samen met ict-partner Yellow2B alle systemen, databases en informatie ondergebracht in een portaal gebaseerd op Mysap Enterprise Portal.

Het portaal is intern als extern toegankelijk voor ruim 150 studenten en 25 docenten en medewerkers en biedt tevens ruimte aan het nieuwe onderwijsmanagementsysteem van de Rockacademie (Roms). Hiermee heeft de Rockacademie een geïntegreerd uniform kennis-, informatie- en communicatieplatform in huis waardoor efficiënter kan worden gewerkt en gecommuniceerd en waarmee actuele managementinformatie voorhanden is.
 
Beleidsmedewerker Kwaliteit en projectmanager Johan Jongstra van de Rockacademie: "De structuur van het portaal vereist strakkere procedures, maar tegelijk biedt het ook de flexibiliteit die we nodig hebben om onze bestaande informatiebronnen in te passen. Daarnaast is er door de centrale registratie over studiepunten en aanwezigheid van studenten geen discussie meer mogelijk over de juiste gegevens. Studenten hebben nu inzicht in de meest actuele gegevens over hun studie, het rooster en andere onderwijsinformatie. Al deze factoren leiden er toe dat er meer tijd beschikbaar is voor onderwijs, student en docent", aldus Johan Jongstra, beleidsmedewerker kwaliteit en projectmanager van de Rockacademie.
 
De Fontys Rockacademie, een initiatief van het Nationaal Pop Instituut, startte in september 1999 als de eerste hbo-opleiding op het gebied van popmuziek. Momenteel telt de academie 160 studenten, waaronder leden van Krezip, Intwine en After Forever en circa 25 medewerkers (waaronder Ester Hart van het Eurovisie Songfestival). De Rockacademie leidt studenten op tot ondernemer, docent, technicus of performer in de muziekbusiness. Afgelopen zomer studeerde de eerste lichting studenten af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.