Afzwakking Nederlandse kant Lindows-zaak

Het conflict tussen Microsoft en Lindows raakt ook Nederland, maar niet zo sterk als eerst gedacht. Microsoft neemt toch geen juridische actie tegen pc-leverancier DVCS.

Die Drentse computerleverancier levert pc's met Linux-variant Lindows en trekt daarmee de aandacht van beide bedrijven. Eigenaar Hans de Vries van DVCS (De Vries Computer Systems) is de eerste in Europa die het Lindows-besturingssysteem levert op pc's. Microsoft Nederland heeft hierover dinsdagochtend contact met hem opgenomen.
 
Aanvankelijk bleek dat de lokale taak van de Amerikaanse softwareproducent een rechtszaak tegen Lindows wil aanspannen. Die Linux-leverancier heeft hier echter geen vestiging en daardoor zou DVCS in de kijker komen. Gisteren maakte Microsoft echter bekend geen juridische acties te ondernemen tegen lokale distributeurs van Lindows. Wel overweegt het concern zijn rechtszaak over de naam Lindows uitbreiden naar Nederland.
 
De Vries had de Amerikaanse Linux-leverancier woensdag om advies gevraagd en meteen bijstand gekregen. Topman Michael Robertson beloofde hem vandaag persoonlijk aanwezig te zijn bij het gesprek met de vertegenwoordigers van Microsoft. Dat blijkt dus nu afgeblazen, aangezien Microsoft toch geen stappen onderneemt tegen DVCS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.