Omzet uit software met 9 procent toegenomen

De omzet van softwareleveranciers is dit jaar met bijna 9 procent toegenomen. Deze conclusie trekt AME Research in haar rapport 2004 Software Top 115.

Met name software voor internet, multimedia, mobiel, beveiliging en prestatieverbetering zijn volgens de marktonderzoeker groeisectoren. Erp- en e-business-software blijft in groei achter.
 
Het rapport van AME Research is bestemd voor bedrijfsplanning, partner- en leverancierselectie, specialisatie en marktanalyse. Tot en met september 2003 zijn de cijfers ontleend aan jaarverslagen en kwartaalberichten van 115 verschillende softwareleveranciers.
 
Deze ondernemingen zijn ingedeeld in de volgende groepen: applicatiesoftware, zakelijke software en diensten, erp- en e-business-software, internetsoftware en diensten, multimedia en grafische software, performancesoftware, beveiligingssoftware en technische software.
 
AME heeft berekend dat de 115 bedrijven in 2003 een omzet van 181 miljard dollar realiseren, een toename van 8,7 procent ten opzichte van 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.