Managed hosting door True

Studenten maken kunst van computers

Een groep studenten van de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam bewerkt enkele Acer-laptops tot kunst. De machines zijn ter beschikking gesteld door Intel.

De processorproducent wil zo laten zien dat laptops niet alleen voor zakelijke gebruikers geschikt zijn. "Laptops hebben tegenwoordig van binnen heel wat te bieden, maar zijn aan de buitenkant niet altijd even boeiend", zegt directeur Maurits Tichelman van Intel Benelux.
 
Macintosh-producent Apple hamert al sinds diens oprichting op ontwerp, mede voor de 'gewone' gebruiker. De Acer-machines, met Intels mobiele netwerktechnologie Centrino, die de studenten nu mogen bewerken tot kunst moeten daarna nog wel gewoon bruikbaar zijn.
 
De verkoop van mobiele computers zit in de lift. Onderzoeksbureau Gartner schatte in juli dit jaar al dat de laptopverkoop dit jaar twee keer zo groot zal zijn als die van desktops. Intel meldt dat nu één op de drie verkochte computers een laptop is.
 
De studenten Beeldende Kunst en Vormgeving hebben een maand de tijd om hun kunstwerk te voltooien. De kunstwerken zijn namelijk van elf tot veertien december te bezichtigen op de FAB-beurs (Fashion & Beauty) in de Amsterdamse RAI. Het winnende kunstwerk wordt later verkozen, waarna de kunstwerken een plaatsje krijgen in een museum, de inkomsthal van een bedrijf sieren of geveild worden. De opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.