Xerox ziet marktaandelen toenemen

De marktontwikkelingen van het afgelopen jaar zijn voor Xerox reden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Het marktaandeel van de printingspecialist is gegroeid en neemt volgens het management verder toe.

Met een groeiend marktaandeel, een groter aanbod aan systemen en diensten, hogere productiviteit en winstgevendheid en een toenemend aantal tevreden klanten, versterkt Xerox Corporation de leidinggevende positie in document-technologie en diensten. Deze ontwikkeling zet zich volgens Anne M. Mulcahy, Chairman en ceo van Xerox, in 2004 versterkt voort, omdat het bedrijf met succes het portfolio aan document-technologie en diensten heeft uitgebreid en zo het marktbereik verbreed. Daarnaast hebben operationele en financiële verbeteringen Xerox weer tot een sterke, zeer concurrerende onderneming gemaakt.
 
"We zijn trots op wat we de afgelopen paar jaar hebben bereikt, en hebben er alle vertrouwen in dat we de komende jaren net zo goed kunnen blijven presteren", aldus Mulcahy tegen analisten tijdens de onlangs gehouden Investor Conference 2003 van het bedrijf. "Door te investeren in de juiste producten, ons te richten op de juiste markten en met de juiste modellen te concurreren, hebben we bewezen goed te zijn in wat we doen. Er liggen nieuwe kansen voor ons, nu komt het slechts aan op het benutten ervan."
 
Terugkijkend op de resultaten van de onderneming over het derde kwartaal merkte Mulcahy op dat Xerox, door een gedegen uitvoering van de strategie, consequent de beloftes heeft waargemaakt. Per 30 september noteerde het bedrijf een groei van 5 procent aan verkoop van apparatuur, een bescheiden teruggang van 2 procent in de totale omzet, een bruto winstmarge van 41,8 procent en 2,3 miljard dollar in kas.
 
Volgens de laatst beschikbare gegevens is het marktaandeel van Xerox in vrijwel alle belangrijke marktsegmenten gegroeid of minstens gelijk gebleven. Xerox is nog steeds marktleider in de sectorenproduction (colour) publishing enproduction printing, alsmede in kleurenkopieermachines en -multifunctionele systemen voor de kantooromgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.