Managed hosting door True

Den Haag bouwt fabriek op tot ict-werkplaats

De gemeente Den Haag pompt zo'n twaalf miljoen euro in de ontwikkeling van een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor ict- en multimediabedrijven. Daarvoor wordt de voormalige Caballerofabriek gerenoveerd.

De gemeente kocht het op het industrieterrein De Binckhorst complex - waar in 1921 de Egyptische sigarettenfabrikant Laurens een Nederlandse vestiging opende - reeds in 2001 op met als doel het om te toveren tot een bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve en startende ict-ondernemers in de Haagse regio. Het ging in zee met het Bvit-innovatienetwerk dat volledig ingerichte werkplekken verhuurt met additionele diensten als receptie, boekhouding, coaching en financiering.
 
Op dit momenteel huisvest Bvit in een deel van de oude sigarettenfabriek al negen startende firma's ('het starterscentrum'). Tussen 2004 en 2008 laat de gemeente de Caballero-panden opkalefateren tot de Binckhorst Innovatiefabriek, dat zal bestaan uit 12.000 m2 kantoren en bedrijfsruimtes. Daarvoor is tien miljoen euro uitgetrokken. Nog eens twee miljoen euro wordt in een startersfonds gestoken. Den Haag betaalt niet alles uit eigen zak, maar krijgt zelf ook subsidie van zowel het ministerie van Economische Zaken als de Europese Unie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-23T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.