Managed hosting door True

Eco Systems krijgt injectie van Silicon Polder

Ict-fonds Silicon Polder Fund investeert zo'n drie ton in Eco Systems uit Oss. Het bedrijf levert software op het gebied van milieuzaken, arbeidsomstandigheden en kwaliteitszorg.

Het polderfonds krijgt in ruil voor het risicodragend kapitaal een minderheidsbelang. Oprichter Frans Beurskens vertelde in maart dit jaar reeds tegenComputabledat hij op het punt stond een overeenkomst met het Silicon Polder Fund te sluiten. Met de investering wilde het bedrijf extra mensen aantrekken en meer aandacht schenken aan marketing. Die beide doelen staan nog steeds overeind, zegt algemeen directeur Ad Schuurmans ruim een half jaar later, na de definitieve ondertekening van het participatiecontract. "Bovendien zoeken we een internationale distributeur." Het uiteindelijke doel is de groei van Eco Systems in een versneld tempo te kunnen doorzetten.
 
Volgens Wim van den Brandt, directeur van het Silicon Polder Fund, draait de Osse softwaremaker lekker. Opvallend is dat het bedrijf klein in omvang is (circa 25 medewerkers), maar wel grote bedrijven bedient, waaronder Unilever, Mars/Masterfoods, Bavaria, Koninklijke Marine en AMC Amsterdam, direct dan wel via partners. Dit soort organisaties gebruikt de software van Eco Systems vaak in combinatie met erp-pakketten. Belangrijke modules zijn E-Quest voor het beheer, de registratie en de analyse van gegevens, en P-Quest voor procesinformatie.
 
"Het is een nichemarkt", zei Beurskens eerder. "Veel organisaties hebben dit soort systemen nodig voor de registratie en rapportage. Bovendien bestaan er allerlei relaties tussen onderwerpen als milieu, arbo en kwaliteit, bijvoorbeeld tussen gevaarlijke stoffen en verzuim. Zulke informatie maken wij via intranet of een koppeling met personeelinformatiesystemen inzichtelijk voor managers, pz-functionarissen en bedrijfsartsen."
 
Autodidact Beurskens - inmiddels chief technology officer - richtte in 1993 Eco Systems op. In de jaren tachtig werkte hij na een studie politicologie als schillenboer. In die tijd ontdekte Beurskens ook de eerste pc's en begon hij softwareprogramma's te ontwikkelen voor het opslaan van recyclinggegevens. Die activiteiten vormden de basis voor zijn bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.