Managed hosting door True

Rechter brengt Asen en Sogeti weer om de tafel

De rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat er een laatste bemiddelingspoging moet worden gedaan om het conflict tussen Asen Consultants en Sogeti op te lossen. Mislukt dit, dan komt er een vonnis aan te pas.

Volgende week begint een door de Utrechtse rechtbank aangewezen bemiddelaar aan een laatste verzoeningspoging. Asen Consultants dagvaarde automatiseerder Sogeti, onderdeel van Cap Gemini Ernst & Young, om nakoming te vorderen van de schikking tussen beide partijen in april van dit jaar. Het bedrijf, in handen van Martin Ase, wil voorkomen dat Sogeti alsnog inbreuk maakt op zijn intellectuele eigendomsrechten.
 
Ook wil Asen alle technische documentatie, die met zijn zogeheten Casstle-software te maken heeft, van Sogeti terug hebben. Met behulp van deze software ontwerpt Asen webgebaseerde bedrijfsmodellen aan dienstverleners. Op dit moment werken alleen de aan Asen gelieerde ondernemingen Interimmers.com en Ict-ers.com gebruik met Casstle.
 
Bovendien eist de firma dat het Sogeti verboden wordt bedrijfsapplicaties en internetoplossingen te ontwikkelen, verkopen en distribueren, waarin de door Asen ontwikkelde en gebruikte technieken worden toegepast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet............ dat waren ze al toen ze nog Iquip heetten.

Kleine correctie Sogeti maakt geen deel uit van CGEY. CGEY en Sogeti zijn beiden dochter van de franse holding met de naam Cap Gemini SA. CGEY en Sogeti zijn dus zusterbedrijven, met beiden een eigen marktbenadering: Sogeti vanuit ICT Vakmanschap, CGEY vanuit Business Consultancy. Het verbaast me dat de Computable zo weinig lijkt te weten van de bedrijven die ze beschrijven, terwijl er toch regelmatig over wordt bericht.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.