Managed hosting door True

Gemeente Leeuwarden kiest voor MMbase

De gemeente Leeuwarden gaat het contentmanagementsysteem MMBase gebruiken voor het beheer van haar websites. Na Amsterdam is het de tweede gemeente die deze open source-applicatie in huis haalt.

De Amsterdamse Finalist IT Group zorgt voor de implementatie van het nieuwe cms. Voor de vormgeving is The Missing Link Company uit Groningen verantwoordelijk.
 
Om de websitehttp://www.leeuwarden.nl interactiever te kunnen maken en beter toe te rusten voor de toekomstige uitbreiding van de digitale dienstverlening, is een verbetering van de beheeromgeving en de technische infrastructuur nodig. Met de keuze voor MMBase in een Linux/Apache/Tomcat/Mysql-opstelling denkt de gemeente dit te kunnen bereiken. De hosting blijft Leeuwarden intern zelf verzorgen.
 
MMBase is in 1998 ontwikkeld door de VPRO. Inmiddels maken bijvoorbeeld ook de VARA, Nu.nl, Kennisnet en de gemeente Amsterdam gebruik van dit open source-cms. Het is de bedoeling dat beide gemeenten gaan samenwerken bij de doorontwikkeling van MMBase(componenten).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leeuwarden gaat, Martijn... niet al, maar gaat

De site is gemaakt met ColdFusion (.cfm extensie). Dit is geen open source script engine, dus het bericht niet volledig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.