Managed hosting door True

ECI bouwt en beheert nieuw netwerk Schiphol

Netwerkaanbieder Schiphol Telematics heeft half april een servicecontract afgesloten met ECI Telecom voor het bouwen en beheren van het 'next generation' network op en nabij de luchthaven.

Zakelijke netwerkaanbieder Schiphol Telematics (ST) laat een nieuw 'next generation' netwerk bouwen door de  Israëlische netwerkleverancier ECI Telecom. Daartoe sloten de bedrijven half april een servicecontract. Door het nieuwe netwerk kan ST zijn diensten voor de gebruikers uitbreiden, een hogere omzet draaien en de operationele kosten verlagen.

Het is de eerste keer dat de luchthaven een externe leverancier inschakelt voor het regelen van de dienstverlening. ST levert het netwerk en data, voice- en internetdiensten voor vaste gebruikers. ECI bouwt en implementeert het nieuwe netwerk, en regelt bovendien het beheer ervan vanuit zijn network operations center (NOC).

Naast het nieuw op te zetten netwerk beheert Schiphol Telematics een van de grootste Wi-Fi netwerken ter wereld, dat kan worden gebruikt door reizigers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Diederik,

Ik denk dat je de plank hier misslaat. ECI gaat namelijk niet het (net nieuwe) Wi-Fi-netwerk vervangen en beheren, maar een compleet NGN-netwerk aanleggen en beheren. Dat is iets heel anders.
Kijk voor de ECI-opdracht op:
http://www.ecitele.com/News/Pages/April152008.aspx
Kijk voor het imposante nieuwe WiFi-netwerk op:
http://www.st.nl/news.asp?categoryid=1000000000

In dit artikel stonden inderdaad een aantal onjuistheden. Die zijn inmiddels aangepast. Excuses voor de verwarring.

ECI bouwt, implementeert, beheert en ondersteunt voor ST het 'next generation' netwerk op de luchthaven. En dus niet het Wi-Fi-netwerk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-23T11:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.