Managed hosting door True

Overheid & ICT: Syncera en ECS fuseren

Syncera IT Solutions en ECS IT Solutions fuseren officieel per 1 mei 2008. Het nieuwe bedrijf draagt de naam Roxit. Dit is bekendgemaakt tijdens de vakbeurs Overheid & ICT. Beide ondernemingen hebben gezamenlijk het pakket Squit XO gebouwd: software voor integrale vergunningsverlening en handhaving.

Syncera IT Solutions en ECS IT Solutions gaan samen. Bij het nieuwe fusiebedrijf Roxit werken zo'n vijftig medewerkers, verdeeld over vestigingen in Arnhem, Delft en Hattem. Roxit levert ict- en data-oplossingen aan overheidsorganisaties op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

De aanleiding voor de samensmelting van beide partijen is de succesvolle samenwerking van de afgelopen twee jaar die tot een nieuw pakket voor vergunningen & handhaving heeft geleid: Squit XO. Hierin kunnen alle vergunningszaken en hieraan gerelateerde onderwerpen geregistreerd en verwerkt worden: van het regelen van kapvergunningen en indienen van klachten tot aan het aanvragen van complexere bouw-, milieu- of omgevingsvergunningen. Squit XO vervangt een aantal verouderde systemen van beide firma's.

Het besluit tot een fusie is al in 2007 genomen. Per 1 mei 2008 wordt de fusie bekrachtigd door het aannemen van de nieuwe bedrijfsnaam Roxit. Partners zijn Getronics, SIM en Yucat. Dat de fusie definitief doorgaat, is bekend gemaakt op de vakbeurs Overheid & ICT, die van 22 tot 24 april in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-24T09:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.