Overheid & ICT: nieuwe opleiding informatica SOD

SOD-Opleidingen introduceert een nieuwe deeltijdopleiding Bedrijfskundige Informatica. De HBO-studie is gericht op mensen die al werkzaam zijn in de ict, meldde het opleidingsinstituut op de vakbeurs Overheid en ICT.

De nieuwe deeltijdopleiding Bedrijfskundige Informatica van SOD-Opleidingen bestaat uit drie delen. Het eerste deel duurt een jaar en bevat voornamelijk I-tracks modules (voorheen Ambi) die opleiden tot de 'Academy-track', een binnen de ict-sector erkende graad. Doorgaan met het tweede jaar levert een HBO-Ad certificering op en het derde en vierde jaar leiden op tot een HBO-Bachelor.

Vaardigheden

SOD-Opleidingen is een opleidingscentrum op het gebied van informatievoorziening en informatiemanagement en bedrijfskundige informatica. Volgens het centrum sluit de deeltijdopleiding aan op het nieuwe gewenste profiel van ict'ers: specialisten met kennis van de organisatie (processen), goede communicatieve vaardigheden en klantgerichte houding. Deze competenties zijn meegenomen in het opzetten van de nieuwe HBO-cursus. SOD spreekt van een balans tussen organisatie, ict en communicatieve vaardigheden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn 'business procesmanagement', 'business and it-alignment', 'enterprise architectuur', 'datawarehousing en business intelligence', ict en recht, management en leidinggeven en conflicthantering. Het opleidingsprogramma (tarief 3150 euro) is afgestemd op een beroepsprofiel HBO-I en bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen de informatievoorziening van een organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-25T12:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.