Managed hosting door True

Microsoft investeert in energiebesparing

Microsoft investeert een half miljoen dollar in onderzoek naar energiebesparing in de automatisering. Het onderzoek wordt door vier Amerikaanse universiteiten geleid.

Microsoft steekt geld in vier onderzoeksprogramma's naar mogelijkheden tot energiebesparing in de ict. De investering maakt deel uit van het Sustainable Computing Program. De softwarereus geeft daartoe een half miljoen dollar aan vier universiteiten.

"We willen nieuwe wegen bewandelen wat betreft onderzoek en mensen bewust maken dat energiebronnen moet worden beheerd. Dit programma moet een nieuwe manier van energiebesparing opleveren", aldus Sailesh Chutani, senior director of Microsoft External Research. Er wordt onderzoek gedaan naar energiebesparing in datacenters, energiebeheer en naar parallele energiezuinige ict-infrastructuur.

De vier universiteiten waar de onderzoeksprogramma's lopen, zijn de Universiteit van Tennessee, Stanford Universiteit, Harvard Universiteit en de Universiteit van Oklahoma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een half miljoen investeren in energiebesparing... Super... maar in onderzoek naar energiebesparing?

En het resultaat van dit onderzoek is dat er 100 miljoen geinvesteerd moet worden in de aanpassingen om alles milieuvriendelijker te maken... En daar is dan geen budget voor. Microsoft gebruikt dit gewoon om heel goedkoop een "groen" imago te krijgen.

Lang leve de marketing-technieken...

Microsoft is op ict-gebied door de haar 'WinTel Forklift'-strategie in eerste instantie zelf de grootste veroorzaker van onnodig energieverbruik in de ict-sector. Door de steeds grotere vraag van Windows gebaseerde machines naar energie veslindende CPU-Power door ongevraagde en onnodige functies in Windows en Office is MicroSoft indirect de grootste veroorzaker van onnodig energie verbruik in de ICT Sector geworden. Door de "WinTel Forklift" strategie (steeds meer functionaliteit in Windows/Office om de verkoop van steeds krachtiger Intel Processoren af te dwingen) begint op dit moment MicroSoft in z'n eigen zwaard te vallen. Bij de ontwikkleing van Vista was reeds te zien dat Windows te complex is geworden om flexibel en innovatief op marktvraag in te kunnen spelen.

Bovendien geldt dat Microsoft Windows zo zou instellen dat het minder energie verbruikt. Een standaardinstallatie Windows Vista kost nog steeds veel stroom. Wanneer men namelijk niet de energieopties aanpast, wordt er nog steeds weinig energie bespaard. Wellicht zou er een soort melding kunnen verschijnen bij het installeren ervan of een snelkoppeling op het bureaublad naar informatie over het energiezuinig instellen van de pc.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-29T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.