Managed hosting door True

Vanco van de beurs en zonder directeur

De Britse virtuele netwerkoperator Vanco heeft de handel in zijn aandelen op de Londense beurs geschorst. Bovendien is topman Alan Timpany per omgaande opgestapt. Oorzaak is de onduidelijkheid over de financiële cijfers.

De rust bij virtuele netwerkoperator Vanco is nog niet weergekeerd. Nu blijkt dat de afdeling Finance onduidelijkheid heeft over de financiële cijfers die het bedrijf eind mei moet publiceren. Omdat deze datum niet gehaald zou worden, is besloten de aandelenhandel op de Londen te schorsen. Dat vertelt Mark de Haan, directeur sales en marketing bij Vanco Benelux, aan Computable.

Volgens De Haan heeft een bankenconsortium een additionele lening van 25 miljoen pond beschikbaar gesteld. "Vanco bevindt zich qua cash-flow in stormachtig weer en de lening gebruiken we om onze leveranciers te betalen", aldus de directeur. Hij vertelt dat een van de voorwaarden van de lening was dat ceo Alan Timpany zijn functie zou neerleggen. "Als ceo en grootaandeelhouder zou hij te veel macht hebben." Daarop stapte Timpany op.

Eerder ging in de media het gerucht dat Vanco onder de loep van de Britse beurswaakhond lag. Er zouden twijfels zijn bij de jaarcijfers en een lening. De Haan kan het bericht echter noch bevestigen, noch ontkennen.

Reorganisatie

Eind maart was er al een flinke reorganisatie waarbij onder meer het Belgisch kantoor drastisch werd afgeslankt en de afdelingen finance, backoffice en operations werden overgezet naar de Nederlandse vestiging op Schiphol-Rijk.

Vanco is een virtuele operator en biedt dus diensten aan op basis van het netwerk van andere netwerkaanbieders zoals BT, Colt, Verizon, Belgacom en Telenet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien moeten Vanco klanten (zoals KEMA) naar alternatieven gaan uitkijken, bijvoorbeeld http://www.nicos-ag.com
Zonder netwerk zit men toch anders lelijk in de problemen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-07T11:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.