Managed hosting door True

KPN neemt fors belang in glasvezelbedrijf

KPN heeft een belang van 41 procent genomen in het glasvezelbedrijf Reggefiber. De telecomaanbieder werkt al samen met het glasvezelbedrijf. Stichting EPN juicht het belang toe.

KPN heeft een aandeel van 41 procent genomen in het glasvezelbedrijf Reggefiber. Het in 2005 opgerichte Reggifiber is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken en realiseerde eerder projecten in Deventer en Nuenen.

Reggefiber en KPN werken al samen in Almere. Daar worden 70.000 huishoudens aangesloten op glasvezel. De netwerken zijn ook toegankelijk voor andere aanbieders. KPN houdt de mogelijkheid open om op termijn het belang in Reggefiber uit te breiden.

EPN juicht verglazing toe

EPN, het onafhankelijk platform voor de informatiesamenleving, juicht het voorgenomen belang van KPN in netwerkbedrijf Reggefiber toe. De stichting die de maatschappelijke betekenis van ict over het voetlicht brengt, vindt het een goede zaak dat huishoudens een snelle internetverbinding krijgen. EPN is onder andere opgericht om de aanleg van een geavanceerde digitale infrastructuur in Nederland te versnellen en is een voorstander van grootschalige verglazing.

De stichting verwacht veel van de internetsnelheid die kan oplopen tot meer dan 100 Mb/s. Aansluiting op de glasvezelkabel moet volgens de stichting zorgen voor grootschalige doorvoer van diensten zoals video-on-demand en HD-televisie. De stichting vindt het een goede ontwikkeling dat de glasvezelnetwerken die KPN en Reggefiber realiseert ook toegankelijk zijn voor concurrerende aanbieders.

Het voorgenomen belang van KPN in Reggefiber  moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij mij in Best is Reggefiber net bezig om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Tot die tijd surf ik over ADSL, maar dat lag er vorige week wel twee dagen uit. Op de website van KPN was helemaal NIETS te vinden over die storing, ongelofelijk arrogant en irritant als ze zijn. Gelukkig ben ik daar over een paar weken vanaf dacht ik toen nog.
En nou kopen ze zich in om vervolgens een goed initiatief van binnenuit om zeep te helpen! Ik wil op zijn minst een garantie dat er KPN 'technici' aan de knoppen komen draaien.

Ik wil op zijn minst een garantie dat er GEEN KPN 'technici' aan de knoppen komen draaien.

Wij hebben net glasvezel in Geldrop.
Dacht ik met Tiscali weg te zijn bij KPN, nemen ze het over. Denk je met glasvezel weg te zijn, nemen ze (voorlopig?) een belang. Is dit nu marktwerking? Waarom kom ik dan steeds terug bij KPN?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-23T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.