Managed hosting door True

Computable nomineert vijf CEO's voor award

De genomineerden voor de Computable Award Ceo van het Jaar 2008 zijn bekend. Genomineerd zijn de ceo's Jan Baan (Cordys), Erik van der Meijden (Getronics), Sabine Palinckx (Business Objects), Jeroen Versteeg (Sogeti) en Ad Voogt (Cognos).

Cordys-ceo Jan Baan is genomineerd voor zijn rol als ceo van Cordys, de enterprise resource planning-specialist die hij in 2001 oprichtte. Hij keerde vorig jaar terug op zijn post na het vertrek van interim-ceo Loek van den Boog. Baan is een serial entrepreneur. Cordys is zijn tweede grote ict-onderneming, na het in 1978 opgerichte Baan.

Topman Erik van der Meijden geeft leiding aan ict-dienstverlener Getronics, vorig jaar opgeslokt door telecomleverancier KPN. Van der Meijden werkte eerder bij Accenture, Compaq en HP. In juni 2007 startte Van der Meijden met het opzetten van een ict-dienstverleningstak voor KPN.

Topvrouw

Topvrouw Sabine Palinckx werkt al tien jaar in verschillende functies voor business intelligence-specialist Business Objects. Zij promoveerde naar deze positie vanuit de functie van 'executive director to the ceo', in welke functie zij BO-oprichter Bernard Liautaud ondersteunde. Business Objects werd begin dit jaar ingelijfd door SAP.

Sogeti-ceo Jeroen Versteeg heeft een achtergrond in ict en bedrijfskunde. Zijn loopbaan begon aan de businesskant van bedrijven waar hij kwaliteitszorgsystemen invoerde. In 1997 maakte hij de overstap naar één van de voorlopers van Sogeti, als hoofd communicatie. Sinds 2000 is Versteeg lid van de Sogeti-directie en sinds maart 2006 ceo van Sogeti Nederland.

Ad Voogt speelt als bestuursvoorzitter van Cognos in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) een belangrijke rol bij de integratie van zijn bedrijf in de organisatie van nieuwe eigenaar IBM. Zijn carrière in de ict-sector startte 25 jaar geleden in Nederland. Hij begon als consultant, belande in de sales en uiteindelijk in het management. Bij Cognos werkt hij sinds 1986 en leidde het bedrijf achtereenvolgens in Nederland, Scandinavië en Duitsland.

Lezers en bezoekers

De vijf ceo's zijn voor de award genomineerd door de redactie van Computable, die zich daarbij baseerde op suggesties van lezers van het weekblad Computable en bezoekers van de website Computable.nl.

De uiteindelijke winnaar van de award Ceo van het Jaar 2008 wordt bepaald door de bezoekers van Computable.nl. Vanaf begin juni begint het stemmen voor de Computable Awards. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 23 oktober 2008 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Genomineerden op een rij

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hmmmm, overleg met de bonden afbreken en toch genomineerd, als hij dat maar niet ziet als een aanmoediging. Voor de rest zal het overigens natuurlijk een geweldige goed strateeg en reorganisator zijn.

Als CEO sta je natuurlijk niet alleen in je gedrag, er zit nog een hele club omheen. Je zou dan ook verwachten dat Getronics ook een nominatie zou krijgen.

@Anne Niem,

Een goede reorganisator is hij wel, hij deed het bij Compaq

Belachelijk om Erik vd Meijden te nomineren.
Die man kan echt niet met zijn personeel omgaan.
Weet niets van de historie van Getronics en PinkRoccade en doet alleen maar wat koning Ad Scheepbouwer zegt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-27T07:05:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.