Meer omzet maar minder winst Microsoft

Bij Microsoft steeg het afgelopen kwartaal de omzet tot boven de tien miljard dollar. De nettowinst nam echter af met 17 procent.

In zijn tweede fiscale kwartaal, dat eindigde op 31 december 2003, boekte Microsoft een omzet van 10,15 miljard dollar, een stijging met 19 procent in vergelijking met de 8,54 miljard dollar van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
 
Tegelijk daalde de nettowinst met 17 procent: van 1,87 miljard dollar of 17 dollarcent per aandeel vorig jaar, naar 1,55 miljard dollar of 14 dollarcent per aandeel in het afgelopen kwartaal. Die daling heeft volgens Microsoft te maken met een herziening van de aandelenopties voor onder meer de werknemers, waardoor de kwartaalwinst slonk met 2,17 miljard dollar.
 
De softwaregigant benadrukt dan ook vooral de omzetstijging, een gevolg van de sterke vraag naar pc's én naar de bijbehorende software, zowel bij consumenten als bij bedrijven. "De vraag van consumenten en bedrijven naar pc's bleef onze verwachtingen overtreffen en resulteerde in een soliede dubbelcijferige groei voor Windows XP- en Office-producten", verklaart John Connors, cfo (financieel directeur) van Microsoft. "In het afgelopen kwartaal kwamen er ook signalen van een heropleving in de totale markt voor bedrijfsinformatica, met een stijgende vraag naar desktop- en serverproducten."
 
Voor het lopende derde kwartaal, dat eindigt op 31 maart, verwacht Microsoft een omzet van 8,6 miljard tot 8,7 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.