Managed hosting door True

Zes nationale ICT-Awards 2008 uitgereikt

Het jonge bedrijf I-Wood heeft de Broos van Erp Prijs 2008 gewonnen. De prijs is bedoeld om innovatieve projecten in de nieuwe media te stimuleren. Tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards vielen nog vijf andere initiatieven in de prijzen.

De Broos van Erp Prijs 2008, de aanmoedigingsprijs voor innovatieve projecten in de nieuwe media, is gewonnen door mobiele reclamemaker I-Wood. Het jonge bedrijf ontving de prijs, een bedrag van 50.000 euro, woensdagavond 28 mei tijdens de jaarlijke uitreiking van de Nationale ICT Awards. De organisatie van de avond was in handen van branchevereniging ICT~Office, ICTRegie, Nederland Breedbandland (NBL) en de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken, die elk hun eigen awards uitreikten.

In totaal reikten de organisaties zes prijzen uit. De Aanbesteding Award voor het beste uitbestedingsproject bij de overheid ging naar OT2006. Dat is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken waardoor vele tientallen overheidsinstanties met gemeenschappelijke raamovereenkomsten veel geld en moeite hebben bespaard op de aanbesteding van telecomdiensten.

Valorisatie

De  ICTRegie Award voor succesvolle praktische inzet van wetenschappelijk ict-onderzoek (valorisatie) ging naar Software Improvement Group (SIG), een spin-off van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). SIG ontwikkelde een methode voor het verbeteren van de kwaliteit van software. Volgens de vakjury kunnen hun producten miljoenen regels broncode analyseren en beoordelen die, als deze zouden zijn afgedrukt, een 90 meter hoge stapel A4-vellen vormen.

Nederland Breedbeeldland reikte de NBL Award uit aan de Politie Rotterdam Rijnmond. Die organisatie ontwikkelde een systeem van slimme camera's in winkels en op straat, waarmee winkeldieven en overvallers gemakkelijk kunnen worden gevolgd en ingerekend.

Rotterdam

De InnovatieSalon Award overhandigd aan Jaap Lems, havenmeester in Rotterdam. Lems werkt samen met de ict-branche aan de veiligheid in de Rotterdamse haven. Volgens de jury werken binnen een innovatiesalon partijen uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen rond bepaalde maatschappelijke of macro-economische onderwerpen om deze met hulp van ict-toepassingen 'vorm te geven op basis van sluitende business cases'.

Tenslotte werd voor het eerst ook een ICT~Milieu Award uitgereikt aan een ict-toepassing die het meeste helpt bij het terugdringen van energieverbruik. Met de prijs wil ICT~Milieu, onderdeel van ICT~Office, stimuleren dat slimme inzet van ict zowel bedrijven als gebruikers bijdragen aan de terugdringing van de CO2-uitstoot. De jury koos voor deze award Philips Electronics Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-29T09:47:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.