EDS op verlies in laatste kwartaal

EDS rapporteert in het vierde kwartaal een nettoverlies van 354 miljoen dollar, na afschrijving van de volledige 559 miljoen aan uitgestelde kosten gerelateerd aan het Navy Marine Corps Intranet (Nmci) contract.

Exclusief afschrijvingen, herstructureringskosten en onderbroken overeenkomsten, rapporteerde EDS in het vierde kwartaal een nettowinst van 59 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat een nettowinst van 194 miljoen.
 
EDS rapporteerde in het vierde kwartaal een totale omzet van 5,76 miljard dollar, een groei van 8 procent ten opzichte van de 5,35 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar.
 
Over het financiële boekjaar 2003 rapporteerde EDS een verlies van 1,70 miljard dollar, tegenover een winst van 460 miljoen in 2002. Exclusief verschillende wettelijke boekhoudkundige correcties, herstructurerings- en andere kosten, een winst op een afsplitsing (139 miljoen dollar voor belasting), een verlies op onderbroken contracten (14 miljoen na belasting) en een uitgestelde afschrijving op het Nmci-contract (559 miljoen), rapporteert EDS een nettowinst over 2003 van 239 miljoen dollar. De in 2002 gerapporteerde nettowinst van 1,12 miljard was gebaseerd op een andere boekhoudmethode.
 
De omzet van het volledige boekjaar 2003 bedroeg 21,5 miljard dollar, een stijging van 7 procent vergeleken met de 20,1 miljard in 2002.
 
"De interne organisatie van EDS brengen we steeds verder op orde", licht voorzitter en ceo Mike Jordan toe. "Onze resultaten over het vierde kwartaal zijn, het Nmci-contract buiten beschouwing gelaten, zoals verwacht. Op het gebied van bedrijfsvoering hebben we ons management team succesvol kunnen completeren en onze technologische en marketingstrategieën kunnen verstevigen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.