Ordina sluit 2003 naar tevredenheid af

Zoals verwacht en eerder uitgesproken, hebben de marktomstandigheden de omzet- en winst van Ordina in 2003 duidelijk beïnvloed. De omzet over 2003 daalde in vergelijking tot 2002 met 13 procent tot 345,4 miljoen euro.

De omzetontwikkeling werd in belangrijke mate negatief beïnvloed door de voor Ordina belangrijke overheidsmarkt, waar investeringen onder druk lagen als gevolg van de langdurige kabinetsformatie en bezuinigingen. Positief is dat de omzetdaling in de loop van het jaar minder scherp is geworden. De daling in het tweede halfjaar van 2003 ten opzichte van de eerste jaarhelft bedroeg voor heel Ordina circa 2 procent.
 
In lijn met de ontwikkeling van de omzet, stond ook het bedrijfsresultaat voor interest, belastingen en amortisatie van goodwill onder druk. De vorig jaar doorgevoerde reorganisatie, waarbij meer dan tweehonderd arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan, heeft hier duidelijk invloed op gehad. Buiten de reorganisatiekosten heeft een stringent kostenbeleid, zowel ten aanzien van personeelskosten als overige bedrijfskosten, in 2003 opnieuw zijn vruchten afgeworpen. De Ebita over 2003 kwam uit op 11,1 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 29,7 miljoen.
 
De nettowinst van Ordina over 2003 is beïnvloed door een tweetal bijzondere posten, te weten een beperkte impairment van goodwill en belastingbaten. Per saldo hebben deze posten een positieve invloed op de nettowinst. Deze bedraagt over 2003 10,5 miljoen euro. Een jaar eerder kon nog 18,1 miljoen euro in de boeken worden bijgeschreven.
 
Ronald Kasteel, ceo van Ordina in zijn toelichting op de financiële cijfers: "Onder invloed van de economische omstandigheden heeft de bedrijfstak voor ict-dienstverlening zich verder ontwikkeld tot een meer volwassen industrie. Ict-investeringen blijven onder alle omstandigheden cruciaal voor het goed functioneren van bedrijven en overheden. De vraag veranderde in de afgelopen periode definitief van technologiegedreven naar businessgedreven. Dat had alles te maken met de grote uitdagingen waarvoor bestuurders in het bedrijfsleven en bij de overheid zich geplaatst zagen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.