Worm zoekt zijn weg via MSN Messenger

Er is een nieuwe worm gesignaleerd die zich verspreidt via MSN Messenger, de instant messaging (IM) toepassing van Microsoft.

De worm, 'Jitux.A' gedoopt, is vermomd als een schijnbaar onschuldige 'banner' waarin de MSN Messenger-gebruiker wordt gevraagd om op een url te klikken. Wanneer deze dit doet, downloadt hij het virusbestand jituxramon.exe op de harde schijf van zijn Windows 95, 98, ME, NT, 2000 of XP-bestuurde computer. Het programmaatje stuurt vervolgens om de vijf minuten het bericht met de link naar alle MSN Messenger-contacten van de gebruiker.
 
Volgens antivirusleverancier Panda Software heeft Jitux.A voor de rest geen schadelijke gevolgen, en wijzigt het nieuwe virus ook niets aan de systeemconfiguratie van de getroffen computers. De worm verspreidt zich sinds afgelopen vrijdag wel erg snel, in eerste instantie vooral in Portugal, Spanje en Mexico.
 
Antivirusleveranciers (waaronder Network Associates en Symantec) raden MSN Messenger-gebruikers dan ook aan om hun antivirus software te updaten en hun pc's te doorzoeken om te zien of ze ongewild het vervelende programmaatje geïnstalleerd hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ach wat maakt het uit verder geen schadelijke gevolgen, en de pc is toch al heeeeeeeeeel erg langzaam dus

Laat ik nu alleen msn'en onder linux...

Zeg hee hé, maaaaan tis da!!
Wah? Ga fietse. Wa de heck!!!
Tjeee heee!!

wtf is dit nou man...
verzin es iets beters...
gr fietsje

Nice.. Ohjah en meg ik toevoegen: Dit virus word niet herkend door de virus scanners de updat schijnt niet goed te zijn.. dus wat the f*ck gewoon door blijven typen

Neej he ........
Daar gaat je rustige leventje op msn

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.