Imtech werkt samen met Axis aan videobewaking

Dit artikel delen:

Imtech heeft een partnerovereenkomst gesloten met Axis. De bedrijven gaan samenwerken op het gebied van IP-surveillance. Dat is videobewaking als webdienst.

Axis Communications en Imtech Acces & Security gaan samen systemen leveren voor video-observatie en beveiligingsbeheer. Daartoe hebben beide bedrijven een partnerovereenkomst getekend. Het gaat om de aanschaf en installatie van camera's, aanleg van de netwerkinfrastructuur, bijbehorende software en dataopslag.

Imtech Access & Security Technology biedt verschillende oplossingen voor toegangsbeheersing en beveiliging van gebouwen en terreinen. Dat varieert van automatische persoons- en voertuigdoorgangen tot elektronische toegangscontrole. Daarbij levert het aansluitende systemen voor cameraobservatie, ontruiming en beveiligingbeheer. De divisie is onderdeel van het beursgenoteerde Imtech NV waarvan het hoofdkantoor in Gouda staat. De dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ict en werktuigbouw heeft 18.000 medewerkers, die zorgen voor een jaarlijkse omzet van 3,3 miljard euro. Over 2007 boekte het bedrijf een nettowinst van 92 miljoen euro.

Axis levert video-toepassingen via het netwerk. Het bedrijf  zet in op de overgang van analoge naar digitale video-oplossingen. De producten zijn gericht op surveillance, beveiliging en controle op afstand en draaien op open technologieplatformen. Het Zweedse bedrijf heeft wereldwijd achttien kantoren en werkt samen met partners in zeventig landen. Het bedrijf staat genoteerd aan de OMX Nordic Exchange.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-29T18:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.