Siemens stoot aandelen Infineon af

Technologiebedrijf Siemens heeft begin deze week zijn aandeel in de voormalige chipdochter Infineon verlaagt van 40 procent naar een kleine 19 procent. De transactie levert het concern 1,8 miljard euro op.

De verkleining van het belang in de chipdochter heeft bij een aantal analisten de wenkbrauwen doen fronsen. Na een aantal slechte jaren begint de chipindustrie nu juist uit het dal te kruipen.
 
Sinds het losmaken van Infineon in 2000 heeft Siemens aangegeven dat het op de lange termijn zich helemaal uit de chipfabrikant terug wil trekken. Door pas nu het aandelenpakket van de hand te doen kan het bedrijf juist van de relatief hoge koers profiteren. Het kan voor de verkoop van 150 miljoen Infineon-aandelen een belastingvrije winst in zijn boeken schrijven van zeshonderd miljoen euro.
 
Het in München gevestigde Infineon zegt dat het 4 procent van de wereldwijde chipproductie voor zijn rekening neemt. Na Stmicroelectronics is het de grootste Europese speler op dit vlak. De recente prijsstijging van geheugenchips plus vergaande kostenmaatregelen zorgen ervoor dat het bedrijf eind dit jaar weer winst verwacht te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.