Managed hosting door True

IBM heeft plaats voor 15.000 extra werknemers

Nu de economie herleeft, heeft IBM plaats voor 15.000 nieuwe werknemers, onder meer voor zijn afdelingen software en diensten.

15.000 nieuwe jobs, dat zijn er 5000 meer dan oorspronkelijk voorzien, en dat komt door de verwachting dat de it-industrie "voor een nieuwe groeicyclus staat", aldus John Joyce, IBM's financieel directeur. Zo'n 4500 van die 15.000 nieuwe werknemers worden gezocht in de Verenigde Staten.
 
Daar krijgt Big Blue af te rekenen met felle kritiek omdat het bedrijf heel wat jobs wil overhevelen naar landen met goedkopere informatici, zoals India en China. Dit jaar zouden er op die manier zo'n 3000 jobs verschuiven van de VS naar overzeese gebieden. Maar volgens Randy MacDonald, de HR-verantwoordelijke van IBM, komen er in de Verenigde Staten meer nieuwe jobs bij dan er verwacht.
 
Hoeveel vacatures er in andere regio's, waaronder Europa, worden ingevuld, hangt volgens MacDonald af van de beschikbaarheid van de nodige vaardigheden en van de noodzaak bij de plaatselijke bedrijven.
 
Door de nieuwe wervingen neemt het totale personeelsbestand van IBM toe met ongeveer 5 procent tot zo'n 330.000 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.