Microsoft deelt gratis migratietools uit

Microsoft brengt een aantal tools uit die de toepassingen van de gebruiker gratis migreren van Linux en aanverwante besturingssystemen naar Windows.

Het gaat om een nieuwe versie van 'Services for Unix' (SFU), een verzameling tools die Windows-systemen laten samenwerken met systemen die draaien op Unix en Linux. Bovendien vereenvoudigen de tools de migratie van toepassingen van Unix naar Windows.
 
Tot nu toe moest de gebruiker van SFU 99 dollar per client of per server betalen, maar de nieuwe versie is gratis te downloaden van Microsofts website. Naar eigen zeggen wil de software-ontwikkelaar met SFU vooral de interoperabiliteit in heterogene omgevingen verbeteren, maar volgens analisten is het de onderneming duidelijk te doen om migratie naar Windows.
 
Veel bedrijven die Unix-systemen gebruiken, willen hun toepassingen migreren van die vaak dure hardware naar meer betaalbare servers met Intel-chips. Ze hebben dan de keuze tussen een overstap naar het Linux-besturingssysteem en Windows, en daarom stelt Microsoft alles in het werk om zoveel mogelijk bedrijven naar Windows-bestuurde servers te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb het zelf geprobeerd, en het was een makkie. Maatwerk Unix ERP software (heeft ons de afgelopen jaren nog nooit in de steek gelaten, maar ach...) geport naar Windows XP. Bestandje downloaden, muisklik (door Certified Windows MouseClick Engineer), en klaar is kees. Werkt als vanouds, weg met die SPARC workstations (van onderen...) Dat ik dat niet eerder gedaan had, had ons zoveel geld gekost, sorry bespaard.

Even een kleine kritische reactie op Microsoft:
------/--/--------
Probeer eens dit bestand (Services for Unix 3.5 ENU) te downloaden, ik heb hem nu in 4 verschillende sessies gedownload (self-extracted bestand) en alle bestanden waren op verschillende wijze corrupt, niet erg goede "gratis" software van Microsoft dus.
Wat heb je er anders aan, als hij corrupt is...?

Ik denk niet dat je MS moet vergelijken met een Rolls Roys, want daaraan kunnen ze niet tippen,
Microsoft is zoiets als MacDonalds of Shell:
- ze zijn absoluut wel duur, maar nog net betaalbaar,
- maar hun sterkste kant: ze zijn overal aanwezig (marketing)
Als je maar betaald, wordt je geholpen, betaal je meer, krijg je meer.
__________
Wat betreft Linux Support, bedoel ik meer de Hands-On support, die wordt (qua kennis) duur betaald, want niemand heeft het voldoende om die support te kunnen leveren. Daarbij zijn er in verhouding weinig bedrijven die het kunnen leveren, in tegenstelling tot de reguliere MS-support, 'iedereen kan het', dus is het veel aanwezig, een kwestie van vraag en aanbod. Maarja dat heeft ook 8 jaar geduurd voordat het op dit peil was, waar het nu op is.... (1995 - Win95)

Die support valt vies tegen. Een klant had een probleem dat via IIS geen e-mail kon worden verstuurd als reactie op het invullen van een formulier op hun site. Microsoft was bereid voor � 250,- aan te geven wat het probleem was. En wat was het probleem: een bestand moest ook schrijfbaar worden gemaakt. Ten eerste vind ik dat dat gedocumenteerd zou moeten zijn, ten tweede vind ik � 250,- toch wel erg veel geld voor deze informatie.
Daarnaast is op de vele mailing lijsten goede en snelle ondersteuning te krijgen voor Linux.
Maar ja, er zijn mensen die liever in een Rolls Royce reisen, omdat als er iets mis gaat met je auto, je snel en vakkundig wordt geholpen. Ik heb liever een 'iets' goedkopere auto en besteed mijn geld ergens anders aan.

Wie knijpt hem nu voor wie, ik denk dat M$ steeds meer de hete adem voelt in z'n rug van een team wat langzaam maargestaag steeds harder gaat lopen. Vooral als het OS (li)ux door de steeds verdere ontwikkeling meer als vervanger kan gaan dienen van kleine setup,s (SME's voor mail en storage) maar ook bij de grotere setup's als applicatie server.
En nog een vraag wat doet M$ met die bedrijven die in het verleden deze licentie toender tijd wel gekocht hebben, krijgen deze een bedanktje voor hun betaalde diensten in vorm van een gouden diskette?

ja, veilloos klink je inderdaad...

Leuk dat je nu ineens je best doet om serieus te doen maar... ben jij niet dezelfde van die 200 miljoen Chinezen gebazel (i.p.v. 1,2 miljard), het zielige gezwam over de heer Koster van de KPN, het ongefundeerde geblér en geblaf tegen andere forumleden die een posting plaatsen, de bij tijd en vooral wijle gewéééldig lollig bedoelde grapjes? Wie moet jou dan serieus nemen nu? De collega's op je werk die je in een deuk probeerde te krijgen? Lachu wattiedoet op Computable joh! Vooral die "Veilloze" geloofwaardigheid werkt hierbij positief.

MIcrosoft is nog steeds, en wordt nog meer, een "geduchte tegenstander" voor Linux.
-
Zij hebben drie dingen wat Linux niet heeft...
en dat is:
- Support,
- Compabiliteit en
- De wereld !
dat kan je van Linux nog steeds niet zeggen, koop maar eens nieuwe hardware of een nieuwe applicatie, het enige systeem dat veilloos werkt hierop is Microsoft Windows.

Ja daar kun je wel van uitgaan dat m$ mensen en bedrijven daarmee wil lokken.
Maar denk dat veel bedrijven zullen kiezen voor linux, is een kleinere overstap.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.