Virussen goed voor 55 miljard dollar schade

Volgens Trend Micro liepen bedrijven in 2003 voor 55 miljard dollar aan schade op door computervirussen. Dat bedrag zou dit jaar zelfs nog stijgen, aldus het antivirusbedrijf.

Volgens verschillende schattingen van beveiligingsbedrijven gaan de verliezen als gevolg van virussen elk jaar omhoog. In 2002 verloren ondernemingen wereldwijd zo'n 20 tot 30 miljard dollar door virusaanvallen, terwijl dat in 2001 'slechts' 13 miljard dollar bedroeg.
 
Lionel Phang, directeur bij Trend Micro, vertelde aan persbureau Reuters dat het probleem dit jaar weer een stuk erger wordt dan vorig jaar, maar een cijfer kon hij niet geven. Hij zei wel dat spam en netwerkvirussen voor nog grotere problemen zullen zorgen. Er komen volgens hem ook meer en meer 'gemengde aanvallen', waarbij één virusbestand vier tot vijf verschillende acties onderneemt binnen het aangevallen systeem.
 
Zo kan een virus dat spam genereert, opstoppingen veroorzaken in het netwerkverkeer van het bedrijf, en terwijl de informatici dat probleem trachten op te lossen wordt er een programma geactiveerd dat paswoorden en gebruikersidentiteiten steelt. Spam wordt dit jaar overigens de meest gebruikte manier om virussen binnen te smokkelen in het bedrijfsnetwerk, zo voorspelt niet alleen Phang maar ook marktonderzoeker IDC.
 
Volgens IDC zal de wereldwijde markt voor beveiligd content management, waaronder ook antivirusoplossingen, berichtenbeveiliging en web filtering vallen, de komende jaren groeien met 19 procent per jaar, tot een omvang van 6,4 miljard dollar in 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Microsoft looft $ 250.000,= uit voor de vinder van het SoBig en MsBlaster Virus,
als ze dat geld nou eens besteden aan het verbieden van SPAM,
is dat geen goed idee ?

En dan te bedenken dat de grootste "Victim" hier (USA) ook de grootse Virus Maker is (USA),
en tegelijkertijd ook de grootste verspreider (USA), en dan ook nog eens de grootste OEN
die dit binnen de regering allemaal toelaat: SPAM !
-
Yes, it is all hapening in the USA !
And they even make it much more BIGGER than it already is !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.