Nieuw bod op Ubizen jaagt koers omhoog

Op de beurs Euronext Brussel steeg de waarde van het Ubizen-aandeel gisteren met bijna 30 procent. Dat had alles te maken met het overnamebod van Betrusted, een Amerikaanse leverancier van beveiligingsdiensten.

Afgelopen vrijdag lanceerde Betrusted een tegenbod van 1,20 euro per aandeel op de noodlijdende Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen. Dat is 26 procent meer dan het bod van Ubidco, het financieel consortium van Apax Partners, Kennet Venture Partners en KBC Investco, dat 95 eurocent per aandeel wil betalen. Na de bekendmaking van het bod werd de handel in Ubizen-aandelen geschorst, maar gisteren keerde het aandeel terug op de beurs.
 
Als gevolg van het hogere tegenbod steeg de koers van het Ubizen-aandeel toen met 27,96 procent tot 1,19 euro. Bij de beurssluiting noteerde het aandeel 1,17 euro, een waarde die tot op dit moment (dinsdagochtend) gelijk is gebleven.
 
Hoewel het bod van Ubidco volgens analisten erg laag was, waren de referentie-aandeelhouders van Ubizen - noodgedwongen - toch bereid om het te aanvaarden. Het hogere tegenbod van Betrusted komt wellicht als een welkome verrassing. Het is nu afwachten of het tot een financieel getouwtrek tussen de twee biedende partijen komt. Als Ubidco nog wil meespelen als kandidaat-overnemer, moet het een nieuw bod lanceren dat minstens 5 procent hoger is dan dat van Betrusted.
 
Betrusted telt vierhonderd medewerkers en is net als Ubizen actief in netwerkbeveiliging. Als zijn overnameplannen doorgaan, wil de Amerikaanse technologiegroep Ubizen volledig integreren in de eigen onderneming. Betrusted zou ook van plan zijn om het aandeel Ubizen van de beurs te halen, en wil het huidige management van de Leuvense onderneming behouden.
 
Betrusted was vroeger de it-beveiligingsafdeling van PriceWaterhouseCoopers. Begin 2003 kwam het bedrijf in handen van Bank One. Die bank wordt overgenomen door branchegenoot J.P. Morgan, zo werd op 14 januari jongstleden bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.