Ariba laat oog vallen op Free Markets

Free Markts, leverancier van global supply management-software, valt ten prooi aan Ariba. Met de overname is 436 miljoen dollar gemoeid.

Ariba is op het overname pad. Eerder deze maand nam het bedrijf procurement BPO-leverancier Alliente over. Nu is Free Markets, leverancier van global supply management-software, in handen van Ariba gekomen.
 
De overname van Free Markets door Ariba combineert de producten van beide bedrijven tot één suite van enterprise spend management-oplossingen, waarmee bedrijven hun organisaties en processen zodanig in kunnen richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiëntie-verbeteringen en structurele besparingen. Bovendien moet de overname 'wereldwijd tot grotere besparingen' leiden.
 
Onder de definitieve overeenkomst zullen aandeelhouders van Free Markets 2,25 gewone aandelen Ariba en 2 dollar cash ontvangen voor elk uitstaand aandeel Free Markets. Gebaseerd op de waarde van de aandelen van Ariba op 22 januari 2004, wordt de transactie geschat op 493 miljoen dollar. Door de overname verwacht Ariba jaarlijks ongeveer 360 miljoen dollar omzet te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.