Helft mkb'ers slachtoffer van virusaanval

Meer dan de helft van kleine en middelgrote bedrijven in enkele Europese landen en in de VS is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van een virusaanval. Dit blijkt uit onderzoek van antivirusleverancier Trend Micro.

Hoewel veel mkb-bedrijven het belang van het beveiligen van bedrijfsgegevens onderkennen, had 56 procent van de respondenten in 2003 te maken met een virusaanval. De meeste bedrijven losten de problemen zelf op en hadden gemiddeld een dag nodig om het netwerk weer werkend te krijgen.
 
Het onderzoek wijst uit dat een groot deel van het midden- en kleinbedrijf zich goed bewust is van de internetbedreigingen: 77,5 procent heeft een beveiligingsbeleid om virussen, spam, hackers en ongewenste toegang tegen te gaan en 63,5 procent heeft een e-mailbeleid. Slechts 21,5 procent noemt het beveiligen van bedrijfsgegevens echter de topprioriteit voor de komende twaalf maanden De kosten en implementatie van de software zijn de belangrijkste drempels bij de aanschaf van een nieuwe product.
 
Matthieu Brignone, marketingdirecteur bij Trend Micro Emea, zegt over de resultaten: "Het onderzoek laat duidelijk het dilemma zien van veel mkb-bedrijven. Zij hebben te maken met dezelfde bedreigingen als grote bedrijven en onderkennen dat ook. Maar ze beschikken niet over de tijd, middelen en mensen om hun netwerken te beschermen, wat het hoge percentage bedrijven dat in 2003 geconfronteerd is met een virusaanval, mogelijk verklaart."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-27T00:00:00.000Z Redactie Compuable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.