SCO zet prijs op hoofd schrijver Mydoom

De Amerikaanse Unix-distributeur SCO heeft een beloning van 250 duizend dollar beloofd aan diegene die informatie over de virusschrijver van het Mydoom-virus aanlevert.

Op zondagavond werd internet overspoeld met het mailvirus Mydoom. Besmette pc's zullen vanaf zondag tussen 1 en 12 februari massaal contact zoeken met de website van SCO. De aanval is gericht op de domeinnaam van SCO en niet op de achterliggende ip-adressen van de servers. Deze zal daardoor extra moeilijk af te wenden zijn. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel pc's met dit virus geïnfecteerd zijn. Antivirus-makers Symantec en Network Associates gaven het door het aantal virusberichten een hoge prioriteit. Mydoom verspreidde zich sneller dan andere virussen die zich via mailtechnieken verspreiden zoals Bugbear en Sobig.f.
 
SCO volgt met deze stap die tot de arrestatie en veroordeling van de virusschrijver moet leiden het voorbeeld van Microsoft. SCO verwacht dat de virusschrijver afkomstig is uit de 'opensource'-gemeenschap. Dit bedrijf is omstreden omdat het IBM ervan beschuldigt auteursrechtelijk beschermde Unix-code in de Linux-kernel te hebben ingebouwd. De website lag in de afgelopen tien maanden al vier keer eerder onder vuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De website lag in de afgelopen tien maanden al vier keer eerder onder vuur."
-
..., I wonder why that would be..?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-28T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.