Lek in Windows XP gevaar voor netwerk

In Windows XP Professional en Home Edition is een lek gevonden dat een gevaar kan vormen voor een netwerk en kan worden gebruikt toegang te krijgen tot afgeschermde gebieden van dat netwerk.

Volgens een bericht op Infoworld.com wordt het lek omschreven als 'enigszins kritiek', hetgeen betekent dat je nog makkelijk een kop koffie kunt gaan halen voordat je het herstelt, maar niet te lang zou moeten gaan lunchen.
 
De officiële uitleg van het lek luidt: "Het is mogelijk om een kwaadwillende folder aan te maken die zowel scriptcode als een uitvoerbaar bestand bevat. Deze kunnen worden gebruikt om Windows Explorer automatisch handelingen uit te laten voeren op het syteem van de gebruiker wanneer die gebruiker de folder opent.
 
Microsoft zal pas over enige weken patches beschikbaar stellen voor dit lek. Tot die tijd is het nog even behelpen. Geen onbekende folders openen dus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tsja, das nou het vervelende bij deze versie van windoos, die maakt mappen, bestanden en contactjes aan met ms zonder dat je wordt uitgelegd waarheen, waarvoor (Mieke Telkamp) en waarom (Ewout). Die uitleg is er niet; zal er niet zijn en zal nooit komen. Deze "XPerienced" windows en het bedrijf daarachter gaan jou - onnozel geachte consument - heus niet uitleggen waarom het zoveelste programmaatje zonodig zonder reden (niet eens uitleg) contact wil maken met een bepaalde site (nl. die van microsoft). HET ENIGE DAT VAN JOU GEVRAAGD WORDT IS TE KLIKKEN MET DE MUIS OP "AGREE" WHEN/WANNEER GOEDHEILIIG MS DAT VAN JE VRAAGT!!!! BEGREPEN!!!!!!!!??

"Geen onbekende folders openen dus."
Dan mag ik nog hopen dat er bedoeld wordt dat die folders op het netwerk moeten staan (lijkt me wat slordig om dat er niet bij te vermelden), want als er zomaar folders op mijn eigen hard disk bijkomen is er heel wat meer mis, lijkt me...

Geachte,
Als ik mijn buitendeuren laat open staan, dan komen de dieven binnen.
Dit is zo klaar als pomp water.
Computable, doe zo voort, je bent goed bezig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-28T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.