Managed hosting door True

Microsoft stort zich op beveiliging

Microsoft gaat een groter deel van zijn onderzoeksbudget (6,8 miljard dollar) gebruiken om zijn software veiliger en betrouwbaarder te maken. Dat liet Bill Gates dinsdag op een Microsoft-conferentie in Praag weten.

"Beveiliging zal de komende jaren bovenaan ons R&D-lijstje staan", aldus Gates. Systeembeveiliging en het gevecht tegen spam hebben hoge prioriteit gekregen van het bedrijf dat vaak beschuldigd wordt van het produceren van foutgevoelige software.
 
Gates voorspelde eerder al dat tegen 2006 spam geen probleem meer is doordat tegen die tijd de technologie om spam tegen te gaan voldoende ontwikkeld is. "We hebben een aantal doorbraken gehad in onze 'trustworthy computing'-divisie. Ik verwacht dat de komende twaalf tot achttien maanden ongewilde email niet meer zo'n groot probleem vormt als vandaag de dag."
 
Volgens de topman gebruikt slecht 20 procent van zijn klanten, inclusief het bedrijfsleven, de nieuwste software. "Dat moet naar de 90 procent." Hij wil het aantal veilige computers vergroten door software automatisch via internet te laten updaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-28T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.