Siemens bezuinigt bijna 1 miljard op it-budget

Siemens start met een driejarig programma waarbinnen zijn bedrijfsapplicaties worden gestandaardiseerd en de it-infrastructuur wordt geconsolideerd. Hiermee wil het zijn it-uitgaven terugbrengen en zijn effectiviteit verhogen.

Het huidige it-budget van het Duitse elektronicaconcern ligt rond de 3,7 miljard euro. De komende drie jaar moet dit met ruim 800 miljoen worden teruggebracht, aldus Edmundo Ruiz, vice president bedrijfsinformatie tegenover Infoworld.com.
 
Het bedrijf gaat onderzoeken welke applicaties binnen de wereldwijde organisatie nog enigszins uniek zijn en welke een groot gehalte aan 'algemeenheid' hebben. Het doel is om zoveel mogelijk algemene programma's te laten draaien, zodat er minder verschillende softwareapplicaties en bijbehorende hardware en ondersteuning nodig zijn. Ook uitbesteding gaat een belangrijke rol spelen, aldus Ruiz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Okee dan, technisch en commercieel mag dit verwacht worden, en verder? They'r not a commercial bunch of pariah's are they??? Watch out for them! In het Nederlands vertaald wordt dit te plat en kruideniersachtig beschouwd dus laat ik het maar zo.

het zit er dus dik in dat ook Siemens naar India gaat uitbesteden!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-29T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.