Managed hosting door True

Cap Gemini betaalt miljoenen aan Kerk in Nood

Cap Gemini betaalt ettelijke miljoenen aan de organisatie Kerk in Nood. Hiermee komt een einde aan een bijna zestienjaar langlopende gerechtelijke procedure.

In november 2001 stelde het gerechtshof van Amsterdam in hoger beroep de religieuze wervingsorganisatie Kerk in Nood in het gelijk in een toen al veertien jaar oud geschil met Cap Gemini over een mislukt automatiseringsproject. Daarbij veroordeelde het hof de automatiseerder tot het terugbetalen van reeds betaalde facturen inclusief rente (een totaalbedrag van circa 2,2 miljoen euro). Daarnaast werd Cap Gemini veroordeeld tot een schadevergoeding, te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf april 1988, de maand waarin de Stichting Kerk in Nood de automatiseerder dagvaardde.
 
Het automatiseringsbedrijf zag uiteindelijk af van cassatie bij de Hoge Raad. Na twee jaar onderhandelen hebben beide partijen een definitieve overeenstemming bereikt. Advocaat Frits Mutsaerts van Banning Advocaten wil het schadevergoedingsbedrag niet prijsgeven - "we hebben afgesproken dit niet naar buiten te brengen" - maar kan wel aangeven dat Kerk in Nood er uitermate tevreden mee is. Op de vraag of zijn inschatting van ruim twee jaar geleden klopt, toen hij tegenComputable de verwachting uitsprak vele miljoenen indirecte schade te kunnen claimen, zegt Mutsaerts nu: "Daar kan ik bevestigend op antwoorden."
 
Volgens de advocaat hebben de onderhandelingen zo lang geduurd, omdat de oorsprong van het geschil teruggaat tot 1985. De wettelijke bewaarplicht voor administratieve stukken is tien jaar, dus het kostte nog aardig wat graafwerk om alle informatie boven tafel te krijgen om een evenwichtige schadevergoeding te kunnen vaststellen, aldus Mutsaerts.
 
Zie ook het artikel 'Kerk uit Nood' in het Computable Online-archief (14/12/01)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.