Fujitsu wint laatste Engelse zorgcontract

Fujitsu Services gaat een elektronisch patiëntendossier ontwikkelen voor de National Health Service in Zuid-Engeland. Het contract heeft een waarde van 1,62 miljard dollar en een looptijd tot 2013.

Met de opdracht voor de bouw van een elektronisch patiëntendossier troeft Fujitsu Services (voorheen ICL) in Groot-Brittannië rivalen af als EDS en de combinatie Cerner/SchlumbergerSema (Atos Origin) af, meldt de Britse nieuwsdienstComputergram.
 
De overeenkomst is het laatste contract dat de National Health Service heeft gesloten in het kader van het elefantilitische ict-moderniseringsproject (totale waarde: 10,1 miljard dollar). In totaal sloot de Nationale Gezondheidszorg vijf contracten, verdeeld over diverse regio's in Groot-Brittannië. Naast Fujitsu Services zijn de andere hoofdaannemers: CSC, BT en Accenture (twee maal). De grote verliezers zijn IBM en EDS die doorgaans altijd bij de winnaars horen.
 
Fujitsu Services bouwt overigens niet alles zelf. Het werkt samen met offshore-specialist Tata Consultancy, BT, IDX Systems en Pricewaterhousecoopers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.