DT en FT zijn weer vrienden van elkaar

Deutsche Telekom en France Telecom gaan gezamenlijke R&D-projecten opzetten. Dat verkaarden de DT-topman Kai-Uwe Ricke en Thierry Breton, zijn evenknie bij het FT, op de jaarlijkse DT-persbijeenkomst in Berlijn.

De telecomconcerns hebben de strijdbijl begraven en willen samenwerken om de ontwikkeling van innovatieve breedbanddiensten te versnellen. De R&D-samenwerking, waarbij ontwikkelaars worden uitgewisseld, richt zich op drie terreinen: standaardisatie, interoperabiliteit en bijzondere productontwikkeling voor breedband-internet. "Het is geen strategische alliantie. Nadat projecten zijn afgerond, gaat ieder weer zijn eigen weg", benadrukte Breton.
 
De twee topmannen zaten gisteren gebroederlijk naast elkaar. "We hebben vergelijkbare organisaties en zijn allebei dezelfde weg terug ingeslagen. Het is daarom goed een vriend te hebben met wie je daarover kan praten", aldus de Fransman. De eerdere problemen tussen de twee partijen speelden zich volgens Breton af in een tijd dat hij en Ricke nog niet aan het bewind waren.
 
Ricke wees erop dat de Frans-Duitse samenwerking eerder al heeft geleid tot het opstellen van de gsm-standaard. In zijn ogen ligt er via breedbandcommunicatie een nieuwe kans voor telecombedrijven om Europees bezig te zijn. Wil innovatie op het gebied van breedbandcommunicatie tot succes leiden, dan moeten telecombedrijven niet gehinderd worden door wetgeving en waakhonden, stelde Ricke. "Regulering moet marktpartijen niet straffen, maar belonen." Hij hoopt dat andere partijen, zoals kabelnetwerkbedrijven, hun breedband-inspanningen aan de infrastructuurkant zullen verhogen. "Hoe meer concurrentie, des te sneller is de kritische massa bereikt om breedband in Europa succesvol uit te rollen."
 
De persbijeenkomst van Deutsche Telekom staat in het teken van breedband en innovatie. Ricke kondigde aan dat zijn bedrijf in 2007 tien miljoen dsl-klanten wil bedienen (nu vier miljoen). Om de innovatie te vorderen kondigde hij tevens een samenwerking aan met de Technische Universiteit van Berlijn. Op de campus van de TU komt een denktank, waar 25 DT-onderzoekers samen met 50 wetenschappers van de Berlijnse universiteit en daarbuiten zich buigen over welke innovatieve ict-technologieën en applicaties snel ingevoerd kunnen worden om te voldoen aan de vraag uit markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.