Microsoft weer het doelwit van een worm

De worm Mydoom kent inmiddels een variant die de naam Mydoom.B heeft meegekregen. Ditmaal is Microsoft weer het doelwit.

Een dag na het verschijnen van de tweede variant van het MyDoom-virus, looft softwaregigant Microsoft 250.000 dollar uit voor wie de gouden tip heeft die leidt tot de aanhouding van de maker van Mydoom.B, meld de internetsite Webwereld.
Mydoom.B is zo geprogrammeerd dat geïnfecteerde computers vanaf 3 februari een zogeheten distributed denial of service (dos) aanval gaan uitvoeren op het domein www.microsoft.com.
 
Het origineel, de Mydoom.A-worm, voert een dos-aanval uit op het domein www.sco.com. SCO loofde maandag, toen het virus zich snel verspreidde, 250.000 dollar uit voor informatie die leidt tot de arrestatie van de maker van het virus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nee, dat gaan ze niet. De prioriteit ligt op het verdedigen en uitbouwen van het marktaandeel. Ms heeft genoeg sjoege van security, denk niet te al min over het technisch kunnen van hen, alleen de tijd en geld ligt op andere prioriteiten.

Misschien als Microsoft zelf de pijn ervaart van de bugs en security gaten dat ze hun produkten dan wat zorgvuldiger gaan ontwerpen ?

Volgens mij is MyDoom een Plug-In voor Acive Directory,
na het geïnstalleerd te hebben doet Windows Update wel raar overigens.....

Ik hoop dat Lindows daar achter zit...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.