Mydoom zet internetsite SCO op zwart

De computerworm Mydoom.A is erin geslaagd de internetactiviteiten van SCO plat te leggen. De op zaterdag ingezette aanval van het virus maakte de SCO-site onbereikbaar.

Wie achter de aanval zit is vooralsnog onduidelijk. De uitgeloofde 250.000 dollar premie voor informatie die tot arrestatie van de wormmaker leiden, heeft voor zover bekend nog geen reacties opgeleverd.
 
Volgens een woordvoerder van computerbeveiliger Symantec zou uit informatie in het virus de aanval afgelopen zondagmiddag even na 17.00 uur zijn hoogtepunt bereiken. Mydoom opende zaterdagmiddag de aanval op de softwareproducent.
 
Middels deze zogeheten 'denial of service'-aanval worden vanaf een groot aantal computers valse verzoeken om informatie verstuurd naar de website van SCO. Dit maakt de internetpagina's onbereikbaar. Volgens de software-ontwikkelaar zal de site nog een aantal weken last hebben van het virus.
 
Mydoom vermenigvuldigt zich momenteel wereldwijd razendsnel via het e-mailverkeer. Volgens computerbeveiliger Network Associates is een op de tien e-mails besmet.
 
Ondertussen maakt een variant van het virus, Mydoom.B, zich op voor een aanval op de Microsoft-site. Volgens ingewijden zal deze morgen worden ingezet. Ook de door Microsoft uitgeloofde 250.000 dollar beloning voor het aangeven van de virusschrijven heeft nog niet tot resultaten geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.