Website Microsoft doorstaat Mydoom.B

De website van Microsoft weet de ddos-aanval van de Mydoom.B-worm goed te weerstaan. Dit is deels te danken aan de voorbereidingen van de Windows-producent.

Anderzijds is dit te danken aan het feit dat deze variant minder wijdverspreid is dan het origineel, Mydoom.A. Die worm heeft het voorzien op de website van Unix-leverancier SCO, die al geruime tijd is verwikkeld in een kruistocht tegen IBM en Linux. De site http://www.sco.com ligt sinds afgelopen zondag plat en is dan ook verwijderd uit de DNS-tabellen (Domain Name System) om verdere overbelasting van het Internet te beperken.
 
Bovendien blijkt de B-variant, die is gericht op http://www.microsoft.com, een programmeerfout te bevatten. Hierdoor onderneemt naar schatting slechts 7 procent van de door B besmette pc's een ddos-aanval (distributed denial of service) op Microsofts hoofd-website. Dit zegt onderzoeker Jimmy Kuo van antivirusleverancier Mc Afee, onderdeel van Network Associates (NAI).
 
Het gevaar van deze worm is echter nog niet geweken. Beide varianten installeren ook een achterdeur op besmette pc's waardoor kwaadwillenden in de toekomst weer misbruik kunnen maken van die machines. Antivirusfabrikanten stellen dan ook gratis scan- en verwijderingshulpmiddelen ter beschikking (http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/w32.novarg.a@mm.removal.tool.html). Ook Microsoft biedt informatie voor het bestrijden van MyDoom (http://www.microsoft.com/security/antivirus/mydoom.asp).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede Kritiek is moeilijk te verwerken,
maar goede kritiek is nog moeilijker sociaal samen te stellen...
Hieronder is zo één voorbeeld:

Wat een onzinnige reactie. Staat toch in het bericht dat de voornaamste oorzaken zijn:
- Programmeerfout
- Minder verspreid
Anderszijds is de titel weer suggestief maar dat gebeurt wel vaker. Beter zou zijn:
Mydoom.B-worm aanval mislukt.
Maar ja, blijft computable. Het maken van goede ladingdekkende titels is een kust, en die verstaan ze niet bij Computable

Top Klasse,
uitgerekend Microsoft die niet bekend staat als "stabiel besturing systeem",
3 maal raden wat ze daar draaien...,
-
('t is geen IBM linux, 't is geen SCO of SUN unix)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.