Belgische it-sector in nieuwe organisatie

Bedrijven uit de informaticasector in België worden voortaan vertegenwoordigd door één organisatie: Agoria IT-Solutions, een nieuwe sectorfederatie in de schoot van Agoria.

Agoria IT-Solutions groepeert zowel bedrijven uit de wereld van de it-diensten en -consulting als de producenten van hard- en software. "De fusie van de voormalige deelsectororganisaties Agoria Insea en Agoria Bita lag eigenlijk voor de hand", leggen Philippe de Wouters (Callata... & Wouters) en Johan Deschuyffeleer (HP), co-voorzitters van Agoria IT-Solutions, uit. "Het is duidelijk dat de activiteiten van it-bedrijven niet meer in specifieke vakjes onder te verdelen zijn en er dus veel overlappingen bestaan. Ook de acties die beide deelsectororganisaties voerden lagen erg dicht bij elkaar."
 
Agoria IT-Solutions gaat zijn werking rond vier grote thema's opbouwen: 'de kennismaatschappij', 'de marktontwikkeling', 'de medewerkers' en 'het imago van de sector'. De nieuwe sectororganisatie benadrukt ook dat zij allerlei soorten bedrijven wil verenigen: zowel grote als kleine ondernemingen, zowel filialen van multinationals als particuliere ondernemingen en zuiver Belgische bedrijven. Momenteel zijn ongeveer honderd bedrijven lid van Agoria IT-Solutions, maar de organisatie wil actief werken om dat aantal te verhogen.
 
Op de agenda van 2004 staat alvast een onderzoek naar de extra mogelijkheden van de elektronische identiteitskaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.