Managed hosting door True

Ex-Suse cto voorspelt grootse toekomst Linux

Linux is binnen twee jaar het meest gebruikte besturingssysteem voor servers. Dat zegt Boris Nalbach, de voormalige cto van Linux-distribiteur Suse.

"Microsoft zal zich snel aan Linux moeten aanpassen. Doet het dat niet, dan zal het concurrentienadelen ondervinden." De komende dominantie van Linux leest Nalbach af uit cijfers van ict-onderzoeksbureau IDC. "Mijn ervaring bevestigt die cijfers. Bedrijven willen niet afhankelijk zijn van een enkele leverancier - dat is een strategie. Heel Wall Street werkt met Linux. Geloof mij, ik werk met die bedrijven."
 
Hij stelt daarnaast dat de meeste softwarebedrijven hun applicaties gereed maken voor Linux. "Die zien in dat ze extra kansen krijgen als ze met dat Linux-ding meedoen." De topman sprak op een bijeenkomst van Linux-dienstleverancier Stone It. Nalbach is sinds de overname door Novell verantwoordelijk voor de Europese open broncode-strategie van dit bedrijf. Deze netwerksoftwarefabrikant nam vorig jaar eerst de Amerikaanse Linux-desktopmaker Ximian over en vervolgens de Duitse Linux-distributeur Suse. "We werken nog met Windows NT, moet ik bekennen. Makkelijk te gebruiken, maar wat stabiliteit betreft een rommeltje."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 6 februari 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jaja, Microsoft heeft het weerstaan omdat
- ze meer servers hebben
- MyDoom.B virus minder verspreid was
En dan nog, als SCO IIS gebruikt zou hebben, zou die helemaal gecrashed zijn :-)
Maareh, niets is bestand tegen DDOS, Apache niet en MS IIS al helemaal niet.
En het gaat niet om of ze windows NT gebruiken of Linux, voor sommige doeleinden
voldoet NT gewoon nog.

Dit is een herhaling van de discussie naar aanleiding van het Mydoom virus.
Elke keer weer wordt dezelfde fout gemaakt in de Linux versus MS discussie. Het gaat er niet om of MS beter of slechter is dan Linux. Waar het om gaat is dat een bedrijf, MS, een dusdanig sterke positie heeft dat het in staat is om de markt haar wil op te leggen. Zo als onlangs werd vermeld door diverse nieuwsdiensten bedraagt de bruto winstmarge op de MS-besturingssystemen voor de desktop ongeveer 80%. Dit is in andere bedrijfstakken een niet te behalen percentage. Waarom? Omdat er meerdere aanbieders zijn die elkaar beconcurreren. Op onderdelen waar MS niet zo sterk is probeert het andere leveranciers te verdringen. De strategie die MS hanteert is een soortgelijke functionaliteit in het eigen besturingssysteem te integreren waardoor de aanschaf van een alternatief overbodig wordt. Door er verder eigen standaarden (niet openbaar) op na te houden werken MS producten onderling beter samen dan MS producten en MS-vreemde producten. Verder probeert MS de markt voor bedrijfsapplicaties binnen te dringen. Dit kost veel geld. Dat dit geen probleem is komt doordat het bedrijf zich tot op heden verzekerd weet van de hoge winsten die het maakt op (desktop) besturingssystemen en Office producten.
De nadelen voor de afnemers lijken mij duidelijk:
- Te hoge prijs
- Geen alternatieven
- Nieuwe technieken/oplossingen komen pas beschikbaar wanneer het MS zint
Dus ook MS klanten zouden blij moeten zijn met een alternatief als Linux omdat concurrentie altijd in het voordeel is van de klant.

"Duitse Linux-distributeur Suse: "We werken nog met Windows NT, moet ik bekennen.
Makkelijk te gebruiken, maar wat stabiliteit betreft een rommeltje."
-
Whaaahahahahaha,
Hallo !!!!
Meneer de ex-CTO, tegenwoordig hebben we het stabiele Windows 2003, wat zojuist (vandaag, 05-2-2004, nog wel) een DDoS-aanval heeft weerstaan, kun je niet zeggen van de moeder van het Linux-hart systeem SCO UNIX-5.
Bwaahhaaaahhhaaaa, GRAPJAS zeker in de family ??

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.